Rendezvényzervezés, Hangtechnika, Rendezvények
Capricco Művészügynökség és Műsoriroda Címünk: 2016 Leányfalu, Kerekhegyi utca 17. Telefonszám: +36-26-816-103, +36-30-949-07-87 E-mail: capricco@gmail.com
Kezdőlap > Zenei előadók > Kováts Kriszta >
vissza :: Zenei előadók

Kováts Kriszta

Kovács Kriszta musical énekesnő , színésznő, előadóművész színésznő -énekesnő - rendező

Színházak:

1979-80: Pécsi Nemzeti Színház
1980-82: Győri Kisfaludy Színház
1980-88: Rockszínház - alapító tag
1988-90: Madách Színház
1990-95: szabadúszó
1995-99: Veszprémi Petőfi Színház
1999-2000: Debreceni Csokonai Színház
2000 - : szabadúszó

Legfontosabb szerepek:

Evita (Webber-Rice) -magyarul és NY- Európában németül,1980-88- Rockszínház
Mária Magdolna (Webber-Rice:Jézus Krisztus Szupersztár)1986, 1997- Rockszínház, Veszprémi Petőfi Színház
Maria (Bernstein West Side Story) 1983-Rockszínház
Ulrika (Várkonyi-Miklós: Sztárcsinálók) 1981-87 - Rockszínház
Eszter (Kocsák-Kemény-Miklós: A krónikás) 1984 -Rockszínház
Fantine (Schönberg-Hugo-Boublil: Nyomorultak) 1987-88 - Rockszínház
Grizabella (Webber-Rice: Macskák) 1988-90 - Madách Színház
Gizella (Szörényi-Bródy:István, a király) 1988-95 - Szeged, Népstadion
Izabella (Gallai-Fábri: Kolumbusz, az őrült spanyol) 1992-93 -Operett Színház
Donna Anna (Puskin: Don Juan kővendége) 1993 -Kolibri Színház
Eszter (Presser-Déry-Adamis: Képzelt riport...) 1995-97 -Veszprém
Alice (Gallai-Fábri: Alice Csodaországban) 1995-96, Merlin Színház
Olívia (Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok) 1996, Veszprém
Zina (Maugham:Csodálatos vagy, Júlia) 1998 - Veszprém
Gertrúd (Shakespeare: Hamlet) 1999 - Debrecen
Gizella (Szörényi-Bródy: Veled, Uram!) 2000, 2001 - Esztergom
Kávéfőzőnő (Karinthy Ferenc: Duna-kanyar) 2001-  Komédium
Éjfél Mama (Defoe: Moll Flanders) 2003 - Millenáris
Sarolt (Szörényi-Bródy: István, a király) 2003 - Csíksomlyó
Kegyelem (Calderón: A világ nagy színháza) 2004 - Millenáris
Yvette Pottier (Brecht : Kurázsi Mama) / 2005 -Gózón Gyula Kamaraszínház
Jill (Tényleg szeretsz ?) 2006 - Spinoza
Kar (Antigoné-tükör) 2006 - Jövő Háza, Merlin
Morton Mama (Chicago) - 2007 -Győri Nemzeti Színház
Dalnő (A csábító pillangó) - 2008 - Szépművészeti Múzeum

Albumok: -10 önálló nagylemez/CD (pl. Ringlispíl, Névjegy, A felkelő nap háza, Kovátsműhely, Titkosírás, stb.) lásd: DISZKOGRÁFIA menüpont alatt!
- rockoperák főszerepei CD-n (Evita, Sztárcsinálók, A krónikás, Veled, uram, Képzelt riport...,stb.

Díjak:
Jászai Mari-díj (1987)
Supraphon különdíj (Pozsonyi Lyra Fesztivál) - 1988
ARTISJUS előadói díj (2000, 2006)

Megrendelhető műsorai:

ANTIGONÉ - TÜKÖR :Az Antigoné - Kreón konfliktust ma is mindenki ismeri. De a kardalok mitológiai utalásai már távoliak. A régi nézők életének része volt a mitológia, betéve tudták, ahogyan mi a slágereket. Ők szólaltak meg a kórusokban. Az új kórusok a mai nézők dalai, tele mai szavakkal és utalásokkal. Szophoklész szerzőtársa lett Vörös István és Szirtes Edina Mókus, mai zenés darab született a kötelező olvasmányból.

ARANY-ÓRA: Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi időben rendez is. Az ARANY-ÓRA sok műfajt ötvöz egybe: koncert és színház, képzőművészet, video és irodalom. Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban.

ALICE CSODAORSZÁGBAN: Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a Fakutyával is, eljut a teknőciskolába, ráfogják, hogy ő lopta el a lepényt és végül különös vitát folytat a kiismerhetetlen Dingidungival. Az egészben talán a krokettpálya a legfurcsább: elszalad a labda és szemtelenkedik az ütő. A Királynő legszívesebben mindenki fejét leüttetné, de ez sosem jön össze neki.

KOVÁTS KRISZTA ÉS KOVÁTSMŰHELY : Kováts Kiszta legutóbbi, 2005-ös tizedik albuma igazi zenei csemege: a magyar könnyűzenei élet legjobb szerzői majdnem mind vendégei voltak Kováts Kriszta klubjának, a Kovátsműhely-nek és ajándékoztak neki egy-egy új dalt. Ezeknek a daloknak a gyűjteménye ez a CD. Olyan sokszínű, amilyen sokfélék a zeneszerzők (pl. Bródy, Szakcsi, Gerendás és Lerch, Tolcsvay, Somló, Gallai és Vedres) és a szövegírók (pl. Bródy, Bornai, Sziámi és Fábri). Kováts Kriszta és a Kovátsműhely zenekara mégis összeKovátsolja a sokféle dalt, a countrytól a rockon át a rap-ig, a lírától a humorig.

MOLL FLANDERS: Helyszín: a Newgate börtön, London. Idő: mondjuk 1700. Itt kezdődik a történet. Itt születik meg Moll Flanders, Defoe hősnője, akit az író végigvezet a korabeli angol társadalmon: kocsmákon, polgári otthonokon, fürdőhelyeken, sötét utcákon.

MINDIG MUSICAL : Evita és Macskák, Kabaré , Jézus Krisztus Szupersztár, Hair és több magyar rockopera (István, a király, Kolumbusz) részletei

NÉVJEGY: Kováts Kriszta önálló estje - pályakép dalokban elbeszélve: musicalek, rock-operák részletei (Evita, Macskák, Jézus Krisztus Szupersztár, Kolumbusz, stb.) és saját lemezeinek dalai (Füttyös Gyuri, A híd felé, Elvarázsolt kávéház, stb.) részben saját gitár- és zongorakísérettel.

NŐ AZ IDŐBEN: Ráckevei Anna mindent tud a női sorsról. Ráckevei Anna hangjával és lényével mindent ki is tud fejezni. Kereste azt a mai költőt, akinek a szavaival el is tudja mondani a gondolatait és érzéseit. Megtalálta Falcsik Marit (Sanzon nehéz időkben, Változatok a szabadságra - Magvető Kiadó), akinek a verseiben magára ismert. Megtalálta Kováts Krisztát is, aki rendezőként és zenei partnerként is segíti. Megtalálta Gallai Pétert, aki dalokat írt neki néhány versre.

AZ ÓPERENCIÁN INNEN ÉS TÚL: A két művész utazásra hívja a gyerekeket a világ körül olyan világslágerré vált népdalok segítségével, mint pl. az El condor pasa, Hava nagila, La cucaracha, Auld Lang Syne, Swing low, stb. A gyerekek végig részesei a játéknak: dalokat, táncokat tanulnak, hangszereket próbálhatnak ki, sőt még a díszletet is eljátszhatják. Az egész előadás a gyerekek fantáziájára és aktivitására épül. Elsősorban kisiskolásoknak ajánljuk, de kitűnő családi program is lehet. Mikuláskor és Karácsonykor a műsor kibővül aktuális dalokkal.

TÉNYLEG SZERETSZ? - Hát igen, ez az egyik legnagyobb kérdés: Tényleg szeretsz? De mi az, hogy szeretni; és mi az, hogy tényleg? A híres író-pszichiáter abszurd kultuszkönyvében erre keresi a két szereplő a választ, folyton belegabalyodva azokba a gubancokba, játszmákba, amikbe nap, mint nap mindnyájan belebonyolódunk. Alaphelyzetek elevenednek meg lírai átköltésben, dalokkal fűszerezve.

A VILÁG NAGY SZÍNHÁZA: Egy meghökkentően modern mű a XVII. századból - a XXI. századnak. A magyar színháznak van néhány nagy adóssága. A nálunk még soha nem játszott A világ nagy színháza ezek közé tartozik. Rövid, mégis hatalmas vízió ez - az emberi sorsról, a bölcsőtől a sírig, sőt előtte és utána.
 


vissza :: Zenei előadók