Rendezvényzervezés, Hangtechnika, Rendezvények
Capricco Művészügynökség és Műsoriroda Címünk: 2016 Leányfalu, Kerekhegyi utca 17. Telefonszám: +36-26-816-103, +36-30-949-07-87 E-mail: capricco@gmail.com
Kezdőlap > Zenekarok > Brass on Brass Dixieland >
vissza :: Zenekarok

Brass on Brass Dixieland


"Teljesen hiánycikk a pesti éjszakában ilyen fajta zenét élőben élvezni. Nagy örömmel invitálok meg mindenkit, hogy rázzunk együtt!! Az urak tapasztaltak, kellően lezserek és nagyon szakavatottak."
(Idézet a Pótkulcs nevű szórakozóhely műsorfelelősének, Árva Csillának az írásából.)

Gyakran megkérdezik, hogy mit jelent az együttes neve. Magyarra kb. úgy lehetne fordítani, hogy Réz a Rézen, vagy Réz hátán Réz.
Az elnevezés Márton Gyulától, a Csinibaba forgatókönyvírójától származik, aki mikor meglátta, hogy bőgő helyett tubával  játszunk, és még hozzájön a trombita meg a harsona, ezt a nevet ajánlotta. Elfogadtuk...Egyébként az együttest 1998 nyarán kezdtem el szervezni, három évvel azután, hogy megszűnt, majd lebontották  munkahelyemet, a Magyar Mozi- és Videofilmgyárat.
A XVIII. kerületi Rózsa Ferenc Művelődési Ház, majd a Kondor Béla Közösségi ház fogadott be bennünket, ahol a kezdetektől fogva dixieland klubot működtetünk.

Számos emlékezetes fellépésünk közül  - a teljesség igénye nélkül -  álljon itt néhány az elmúlt évekből:

1999.szeptemberében felléptünk a Ferencvárosi Búcsú rendezvényén, 2000. júliusában pedig a Diósgyőri Millenniumi Dixieland Fesztiválon.
Az év szeptemberében pedig még a Szekszárdi Jazzhétvége vendégei is voltunk.
2001.júniusában a Solymári Jazz Garden rendezvényén játszottunk, de még ez év augusztusában felléptünk az Aranykút Ünnepi Fesztiválon Rákoscsabán, ahová aztán még a következő két évben is visszahívtak bennünket.
2001. június-júliusában még a HB Sörünnep rendezvényein is játszottunk. (Győr, Kecskemét, Pécs.)
Az év decemberében a Budapesti Kongresszusi Központban is játszottunk, a Sportcsillagok Gálaestjén.
2002.májusában felléptünk Salgótarjánban, a 18. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon. Szintén ez év májusában játszottunk az Ázsia Center avató ünnepségén.

Közben különböző éttermekben, kávéházakban játszottunk, így pl. a Chicago Rib Shack  étteremben közel két évig (2001-2002), vagy a budai várban található Café Odeonban 2002. augusztusában, de játszottunk a Váci u.-ban található Catedrál  Étteremben is.
Vagy: úgynevezett Sunday Brunch-okon muzsikáltunk a Hilton Szállodában.2002.szeptemberében a Solymári Búcsú vendégei voltunk, 2003.júniusában Gyálon adtunk koncertet az új művelődési házban.
2004.júniusában felléptünk a Biatorbágyi Búcsú rendezvényén, majd ez év augusztusában pedig Hajdúszoboszlón, a VIII. Nemzetközi Dixieland Napokon játszottunk.
2005-ben a Józsefvárosi Napok két rendezvényén is felléptünk: áprilisban a Mikszáth Kálmán téren, májusban pedig a Kálvária téren, ahol Boban Markovicsék "előzenekara" voltunk.
Szintén 2005.májusában volt a Vasúttörténeti Parkban egy fellépésünk, ahol több száz fős olasz társaság vacsorája alatt játszottunk.

Ugyancsak 2005-ben, júniusban volt a Citadellán egy szép koncertünk, "A Zene Ünnepe" rendezvénysorozat egyik résztvevőjeként.

2005-ben még játszottunk Szekszárdon és Veszprémben a Zepter Kft rendezvényein, valamint
több emlékezetes fellépésünk volt a Cotton Clubban.

2006 májusában nagysikerű fellépésünk volt a 22. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon, Salgótarjánban.

A 2007. évi  fellépések közül talán a legemlékezetesebb volt a márciusi fellépésünk a MOZART Hajón, ahol mintegy 140 amerikai turistának játszottunk, nagy sikerrel.
Ezen kívül májusban ismét felléptünk Salgótarjánban, a 23. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
A kisebb koncertek mellett kiemelném a december eleji Superbrands Gálát, ahol kb. 600 vendéget szórakoztattunk.

Tavaly  -  többek között  -  nagy sikerrel léptünk fel a Bókay Kert Gyermekszínpadán is..

Idén is számos bp.-i és vidéki koncertünk volt, így pl. Győrben, vagy a Nagymező u.-i Broadway Caféban, vagy a Pótkulcsban, de Leányfalun például dzsessz-klubot "üzemeltetünk".

Idén (2011-ben) meghívást kaptunk a VIII. Siófoki New Orleans Fesztivára.
Július 17-én, vasárnap este 8-órától adunk koncertet Siófok főterén.

Együttesünk tagjai képzett zenészek, ugyanakkor főállásban különböző hivatások művelői, így pl. két orvos is játszik nálunk, valamint egy festőművész, egy hivatásos zenész, ill. filmrendező is megtalálható az együttesben.
Időnként meghívunk egy-két  vendégzenészt is a  bandába.

Állítólag jó kapcsolatot tudunk teremteni a közönséggel, vidám, lendületes zenét játszunk.


vissza :: Zenekarok