Rendezvényzervezés, Hangtechnika, Rendezvények
Capricco Művészügynökség és Műsoriroda Címünk: 2016 Leányfalu, Kerekhegyi utca 17. Telefonszám: +36-26-816-103, +36-30-949-07-87 E-mail: capricco@gmail.com
Kezdőlap > Tánccsoportok > 4 For Dance >
vissza :: Tánccsoportok

4 For Dance

4 For DanceA 4 for Dance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre. A csapat népszerűsége azóta is töretlen, hiszen a 4 for Dance értéket közvetít, kultúrát táplál, és mindezeket a mai kor szellemében, sok humorral fűszerezi.

 Az együttes 2009-ben Montreal-ban az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cupon, a hivatalos táncvilágkupán három kategóriában is – folk, show, step -  megszerezte a világbajnoki címet. A zsűri tagjai olyan neves tagokból állt, mint a Cirque de Soleil egyik vezetője, Liza Minelli és Beyonce koreográfusa, Britney Spears vezetőtáncosa, valamint a new yorki Broadway egyik legismertebb táncművésze.

 Megkapták a Dance World Cup legtöbb díját nyerő együttes különdíját is, a 2500 - világ minden tájáról érkező - résztvevő közül.

 A BBC egyik legnagyobb showjának sztárvendégeként a Tonight is the night-ban szerepeltek, ahol John Barrowman -  hollywoodi sztár -  így mutatta be a 4 for Dance-t: „ezt az elkápráztató csapatot a világon mindenkinek látnia kell!” A műsor nézettsége 12 millió volt.

 A londoni show-ban együtt szerepeltek Michael Flatley társulatával.

 2011. februárjában Magyarországot az Európai Unió Soros Elnökeként képviselve Pekingben - 14 műsoron keresztül - egy héten át a Chaoyang Parkban 470.000 néző előtt mutatkoztak be.

 A 4 for Dance meghívást kapott a világ egyik legnagyobb fesztiváljára, az edinburghi Fringe fesztiválra is, ahol Robbie Williams-t, Jude Law-t es a Doktor House-ból is ismert Hugh Laurie-t is felfedezték. Büszkén mondhatják, hogy a rendezvény plakátján a 4 for Dance reklámozta a fesztivált és a város egyik neves színházában három alkalommal adott telt házas show-t.

 Algériában az Európai Unió Kulturális Fesztiválján két alkalommal is képviselték Európát. Az Algír Nemzeti televiózióban 11 millióan, az Állami Rádióban pedig 9 millióan hallgatták őket főműsoridőben.

 A világ egyik legnagyobb bevásárló központjában, Abu Dhabi-ban a Marina Mall-ban 21 alkalommal léptek fel, előttük olyan neves előadók voltak, mint a Britains Got Talent nyertese, vagy a Fire of Anatolia.

 Az együttes tagjainak lábai fejenként 25 millió forintra vannak biztosítva.

 A csapat ezenkívül fellépett még Brüsszelben az Európai Parlament-ben, ahol José Manuel Barroso az EU Elnöke is vendég volt, Phoneixben, San Diegoban, Los Angelesben, Pekingben, Svédországban, Ausztráliában és számos európai országban és nagyvárosban egyaránt.

     
     
     

vissza :: Tánccsoportok